Bekijk overzicht

Tips voor het afsluiten van een internetabonnement voor je nieuwe woning

11-10-2022

Ben jij de trotse eigenaar van een nieuwe woning? Dan zijn er natuurlijk een hele hoop dingen die geregeld moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volledige inrichting, zoal de meubels, vloer, raambekleding en ook accessoirs. Daarnaast zijn er ook tal van praktische zaken waar je je over moet buigen. Eén van deze dingen is het afsluiten van een nieuw abonnement voor internet en televisie. Want laten we eerlijk zijn, in de huidige tijd kunnen we natuurlijk niet meer zonder internet. Toch kan het, vooral wanneer je hier weinig kennis van hebt, een flinke klus zijn om een geschikt abonnement af te sluiten. Gezien het feit er natuurlijk flink wat verschillende aanbieders zijn, hebben we een aantal tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Wat is je verbruik?

Je kunt het zo gek niet bedenken of een apparaat dat je gebruik is wel verbonden met het internet. Of we nu kijken naar onze televisie, laptop, tablet, telefoon en uiteraard allerlei andere 'slimme' apparaten, allemaal zijn ze verbonden met het internet. Het is daarom dus belangrijk om voor jezelf inzichtelijk te maken waarvoor jij het internet eigenlijk allemaal gebruikt. Gaat het er alleen om dat je af en toe wat kunt opzoeken en sporadisch een filmpje kijkt via YouTube of heb je twee pubers in huis die de hele dag aan het gamen zijn? Gelukkig kun je tegenwoordig relatief eenvoudig online door allerlei verschillende tools een indicatie krijgen van je verbruik, zodat je op basis daarvan een geschikt abonnement kunt afsluiten.

Vergelijk verschillende providers met elkaar

Tijdens je zoektocht naar een nieuw abonnement, is het raadzaam om verschillende providers met elkaar te vergelijken. Vooral in een nieuwbouwhuis kan het zijn dat er bepaalde providers niet beschikbaar zijn, doordat er bijvoorbeeld niet de juiste kabels liggen. Het kan heel goed zijn dat je bijvoorbeeld geen toegang hebt tot glasvezel of juist niet tot DSL of de coax. Op basis van een postcodecheck is dit vaak eenvoudig te achterhalen. Zo is het online vergelijken van een televisie en internet abonnement natuurlijk een heel stuk makkelijker geworden, aangezien je in één oogopslag kunt zien wat er allemaal op jouw adres mogelijk is en wat de kosten hiervan zijn. Online een sim only vergelijken of een autoverzekering kan natuurlijk ook heel goed. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald en dat je zeker weet dat je goed zit.

Zorg dat er een monteur langskomt

Vooral in een nieuw huis, kan het nog wel eens zo zijn dat er nog het nodige gedaan moet worden voordat de verbinding daadwerkelijk operationeel is. Waar dit bij een bestaand huis vaak een kwestie van inpluggen is, is dit bij nieuwbouwwoning niet altijd het geval. Gelukkig bieden de meeste providers bij het afsluiten van een nieuw abonnement daarom ook een gratis monteur. Deze monteur sluit meestal alles direct voor je aan en vertrekt niet eerder dan dat jij zowel internet hebt, net als televisie. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je zelf over de nodige technische kennis hoeft te beschikken, want het wordt allemaal voor je geregeld.

Ook interessant