Bekijk overzicht

Een huis gevonden? Zo knap je hem op!

09-09-2022

Een huis gevonden? Zo knap je hem op!

Het vinden van een huis is erg speciaal. Het is een plek waar je de komende jaren gaat wonen. Het is in de meeste gevallen dan ook leuk om het volledige huis eerst op te knappen voordat je erin trekt. Wanneer je dit doet, voorkom je dat je in de zooi komt te zitten. Niemand wil in een verbouwing zitten. Het is dan verstandig om het huis van te voren op te knappen.  Zo heb je misschien gietvloeren in de woning liggen. De vloeren vervangen is een grote klus, maar hoort wel bij het opknappen van je huis. Hieronder vind je enkele tips om op de juiste manier zo snel mogelijk je huis op te knappen.

Wanneer doe je wat

De volgorde bepalen van een opknapbeurt is vrij lastig. Rekening houden met alle mogelijke veranderingen is erg moeilijk. Het is belangrijk dat je gaat bekijken wat je allemaal wilt veranderen. Hierbij denk je aan de muren, vloeren en de deuren. Alles moet van top tot teen aangepakt worden bij een opknap beurt. 

Het plafond

Het beste is om te beginnen met het plafond. Wanneer je ergens anders mee begint, heb je het risico dat de verf spetters van het plafond weer ergens anders op vallen. De beste optie die je hebt is aan de slag gaan met het plafond.  Je kan het beste kijken welke kleur je het plafond wilt hebben. In de meeste gevallen zal je graag de kleur wit op het plafond hebben. Een kleur kiezen is best lastig. Vergelijk de kleuren met elkaar en hou rekening met de kleuren die je op de muren wilt aanbrengen. 

De muren

Na het plafond kan je aan de slag met de muren. Dit doe je voordat je de vloer aan gaat pakken. Anders is de gietvloer prijs voor niets betaald. Je wilt namelijk niet de volledige vloer onder smeren wanneer je aan het verven bent. Het is veel fijner om alles schoon te houden voordat je er in trekt.  De muren hebben vaak een neutrale kleur. Behangen is een eventuele andere optie als je niet zo van schilderen houdt. Je kan het hele huis behangen, maar een muur behangen kan eventueel een goede optie zijn. Hierdoor wordt het niet te druk.

De vloer

Na het plafond en de muren kom je bij de vloer. De gietvloer aanpakken kan met een coating. Het kan ook zijn dat er nog helemaal geen vloer aanwezig is. Dan is het van belang dat je gaat kijken welke vloeren je mooi vindt en of ze een goede optie zijn voor in jouw huis.  De vloer moet in een lijn liggen met de muren. Wanneer de muren erg donker zijn, is het verstandig om voor een wat lichtere kleur op de vloer te gaan. Op die manier voorkom je dat het huis erg donker wordt. Je kan ervoor kiezen om alles een neutrale kleur te maken, maar dan nog is het beter om wat kleurverschil te hebben. Daar wordt het minder eentonig van.

Ook interessant