Bekijk overzicht

Zo vind jij de ideale woning

21-06-2022

Vroeg of laat is het zover, je hebt enkele jaren geleden de eerste stap gezet om op jezelf te gaan, maar deze woning ben je inmiddels volledig ontgroeid. Wellicht heb je inmiddels wel een partner of ben je trotse ouders van een zoon of dochter. Kortom, tijd om een stap te maken. Het zoeken van een geschikte woning is vaak een flinke uitdaging. Naast het feit  dat het aanbod niet altijd even groot is, is er uiteraard ook een wensenlijstje waaraan een potentiële woning zal moeten voldoen. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat het lastig kan zijn om je ideale woning vinden, hebben we een aantal tips voor je, die het een stuk makkelijker maakt om een geschikte woning te vinden.

Omgeving

De plek waar je gaat wonen, bepaald mede of als je wensen binnen het budget kunnen worden vervuld. Vooral wanneer je kinderen hebt, is de kans vrij groot dat je bepaalde zaken zoals een speeltuin en kindvriendelijke buurt fijn vindt. Misschien wil je zelfs wel een stuk dichter bij je werk wonen, zodat je op de fiets naar het werk gaat en je auto verkopen kunt. Dit is niet alleen een stuk beter voor je eigen gezondheid en ook je portemonnee, maar uiteraard ook voor het milieu. Kortom, houd ook hier rekening mee tijdens je zoektocht naar een geschikte woning.

Budget

Net als iedere aankoopt, geldt ook dat je voor de aankoop van een huis een bepaald budget hebt. Vooral wanneer je een beroep moet doen op een hypotheekverstrekker, zal er op basis van je salaris en eventuele overwaarde op je vorige woning worden bepaald hoeveel jij maximaal kunt lenen om een huis te kunnen kopen. Houd er overigens wel rekening mee, dat je ook geld overhoud voor eventuele zaken zoals een verbouwing of de standaard kosten waaronder overdrachtsbelasting. Het grote voordeel van een zoektocht in de huidige tijd, is dat je online eenvoudig zowel vraag en aanbod bij elkaar kunt brengen. Dit werkt in principe voor huizen hetzelfde als voor auto’s. Op een platform zoals wijkopenauto’s kun je eenvoudig je auto verkopen, zowel met als zonder schade. Dit werkt natuurlijk huizen exact hetzelfde.

Potentie

Wanneer je opzoek gaat naar een geschikt huis, dan willen we natuurlijk allemaal een huis die instapklaar is. Toch is het verstandiger om te kijken naar een huis met potentie. Het voordeel hieraan is, dat je vaak een stuk minder concurrentie hebt en je ook als voordeel hebt dat je alles een stuk gemakkelijker naar eigen hand kunt zetten. Wanneer er namelijk net een nieuwe badkamer in zit, die eigenlijk niet helemaal je smaak is, dan is het natuurlijk ontzettende zonde om deze eruit te slopen. Ook ligt de prijs in verhouding van een huis waar nog het nodige aan moet gebeuren vaak relatief lager dan een huis dat zo goed als af is. Dus vind jij het niet erg om eerst enkele maanden aan het klussen te gaan in je nieuwe huis, overweeg dan eens de optie om te kiezen voor een huis met potentie.

Ook interessant