Bekijk overzicht

Zelf je huis inrichten, dat doe je zo!

13-05-2022

Zelf je huis inrichten, dat doe je zo

Het zelf inrichten van je huis of je kamer kan een tijdrovend klusje zijn. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig kan het ook een heel leuk proces zijn met een bevredigend resultaat. Een ander voordeel van het inrichten van je eigen huis in plaats van dit te laten doen, is dat je precies je eigen stempel erop kan drukken. Als je niet weet waar je moet beginnen, helpen we je een handje op weg. De eerste tip is om natuurlijk planmatig te werk te gaan, dat versoepelt het proces.

 

Praktisch en stijlvol

Eén van de belangrijkste dingen die je bij het inrichten van je huis moet onthouden, is dat het allereerst een praktische inrichting moet zijn. Kijk dus eerst vanuit die lens naar de kamers die je wil gaan indelen. Als je zorgt dat de meubels en vooral de opbergruimtes op de goede plek staat zal dit een hoop gedoe schelen in de toekomst en houdt je je huis ook makkelijker netjes. De persoonlijke tint en het stijlvolle aspect spelen hier zeker een rol, maar kun je later in het proces verfijnen met decoratie op maat zoals van Yourdecoration.

 

Kleurpaletten doen ertoe

Vanaf het begin van je inrichtproces, is het goed om je voorkeur voor kleurpaletten mee te nemen. Er zijn op internet talloze style guides te vinden die jou precies kunnen vertellen welke kleuren wel en niet samen gaan. Kijk ook goed naar wat de ruimte nodig heeft, een laag plafond vraagt om lichte kleuren op de muren. Wees sowieso niet te guitig met felle kleuren op de muur, dit breekt de kamer op en oogt onrustig. Als je toch van de felle kleuren bent, kun je ervoor kiezen om deze in elementen terug te laten komen. Bijvoorbeeld op de schouw, of in de meubels of decoratie.

 

Decoratie als kers op de taart

Als je eenmaal de meubels op hun plek hebt en de muren zijn geverfd, is het tijd om wat sfeer te creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld posters, schilderijen of foto?s op te hangen. Zorg dat je muren niet te vol komen te hangen, dat wordt al gauw druk. Kies voor goede fotolijsten als je persoonlijke herinneringen wil laten terugkomen in jouw inrichting, want zonder lijstje gaan je foto?s krullen en verkleuren aan de muur. Zorg dat de decoratie past bij de inrichting: als je een heel strakke en minimalistische inrichting hebt past daar minder decoratie bij dan bij een meer boho-achtige sfeer.

 

Planten

Als je houdt van een beetje groen en gezelligheid in je interieur zijn planten een heel goede manier om je huis te decoreren. Planten zorgen voor een schone lucht, een fris gevoel en gezelligheid. Een plantje in huis maakt de boel direct een stuk minder kaal en het oogt meteen meer ?af?. Als je hier liever niet van houdt kun je altijd gaan voor de minder arbeidsintensieve optie, cactussen of vetplanten behoeven nauwelijks water en kun je gerust een weekje (of meer) vergeten.

Ook interessant