Bekijk overzicht

Wachten op de zon

24-03-2022

Wachten op de zon

De winters in Nederland zijn over het algemeen guur, grijs en soms behoorlijk deprimerend. Sommige mensen houden van de winter: lekker binnen onder een dekentje kruipen met een boekje of een serie kan natuurlijk je ding zijn. Voor de meesten is de winter echter een tijd waar je je doorheen moet slaan. Daarom is de zon meer dan welkom als die weer iets langer boven de horizon blijft hangen: meer vitamine D, meer uren in je dag en meer energie. Mensen die geen zin hebben om te wachten tot de zomer, kunnen natuurlijk hun vitamine D voorraad aanvullen door een weekje naar de zon te reizen in de grauwe maanden. Bijvoorbeeld in Spanje is het al vanaf maart aangenaam toeven.

De Spaanse kust

Voor wie de Nederlandse druilerigheid zat is, is Spanje misschien wel de meest geschikte plek om een weekje op te laden. Je bent er vanaf de lente verzekerd van lekker veel zonuren en vooral de Spaanse kust staat bekend om haar steden en dorpen waar je heerlijk langs de boulevard kunt flaneren.

Zo kun je een vakantiehuis huren aan de Costa Brava met wat vrienden om heerlijk te genieten van het ruige landschap, de goede wijnen en de zee.

Hier kun je prachtige wandelingen maken of langs het zwembad lekker zonnebaden in de Mediterrane warmte terwijl de kinderen zich vermaken met hun vakantievriendjes.

Cultuur, plezier of natuur

De Spaanse oostkust heeft een verscheidenheid aan ervaringen te bieden voor iedere vakantieganger. Of je nou houdt van flinke wandelingen, liever de hele dag op het strand ligt en in de avond lekker de stad in gaat.

De echte uitgaansliefhebbers kunnen bijvoorbeeld een vakantiehuis huren in Lloret de Mar, waar je in de grote hoeveelheid clubs je kunt vermaken met muziek, dans en de beste dj’s. De stad is met name onder jongeren een populaire feestbestemming, maar als je liever wat minder in het feestgedruis zit zijn er net buiten de stad ook fijne vakantiehuizen te vinden.

De architectuur van Zuid Spanje

Voor degenen die tijdens hun heerlijke zonvakantie ook nog willen genieten van alles dat Spanje aan cultuur te bieden heeft, is het zuiden van Spanje een must see. Hier vind je onder andere de prachtige Mezquita de Cordoba, een oude moskee die om een kerk heen is gebouwd. Ook heb je in de buurt van Granada een middeleeuws fort gebouwd in de tijd dat de Moorse overheersers de baas waren in dit gebied: het Alhambra. Dit is zeker een bezoekje waard. Boek wel op tijd je tickets, anders kom je niet binnen en hoewel de tuinen alleen al prachtig zijn is dat natuurlijk zonde.

De populairste steden

Verreweg de populairste steden van Spanje zijn Madrid, de hoofdstad, en Barcelona. De laatste staat bekend om haar toegankelijkheid, veelzijdigheid en natuurlijk de Sagrada Familia. Dit is een gigantische kathedraal die al bijna 150 jaar onder constructie is. De bouw begon in 1882 en de kathedraal is ontworpen door Gaudi die ook veel andere gebouwen in de stad heeft ontworpen. In Madrid vind je onder andere diverse indrukwekkende musea waar je uren in kan ronddwalen, enorme pleinen en statige paleizen.

Ook interessant