Bekijk overzicht

Voor elke generatie is er een relaxstoel voor thuis

17-05-2022

Steeds meer generaties weten het gemak een relaxfauteuil te waarderen. In deze moderne tijd is comfort bereikbaar voor een steeds grotere groep mensen. Naast functioneel en mooi ontworpen willen we graag dat stoelen en banken een optimaal zitcomfort bieden.

De afgelopen eeuw heeft ons meubilair een ware metamorfose ondergaan. Van minimalistisch functioneel tot mooi design wat ook nog eens lekker zit. Hoe we zitten is belangrijk voor het dagelijks functioneren op ons werk maar zeker ook in ons eigen huis. Vooral de afgelopen twee jaar tijdens de lockdowns hebben veel mensen vanuit huis moeten werken. Veel werknemers hebben in die tijd hun eigen werkplek moeten inrichten. Naast een goede laptop, een bureau of tafel bleek juist de stoel enorm belangrijk om de werkdag goed door te komen. Het is namelijk van essentieel belang dat je bij bureauwerk achter een laptop de juiste houding hebt. Een bureaustoel die je hierbij precies op jouw lichaam, been- en armlengte kunt instellen voorkomt op de lange termijn nek-, schouder-, of rugklachten.

Bij een relaxstoel wordt meestal aan de groep senioren gedacht. Dit is tegenwoordig al lang niet meer zo. Ook de groep tussen de twintig en veertig jaar wil graag met alle comfort zitten. Eigenlijk is dezelfde trend gaande als met de e-bike. Senioren die twintig jaar geleden hun eerste elektrische fiets aanschaften waren eigenlijk trendsetters voor de jongere generaties die nu massaal overgestapt zijn naar de e-bike. Vorig jaar werden er zelfs meer e-bikes verkocht dan fietsen zonder elektrische ondersteuning.

Sta op stoel
Wel is er een verschil tussen de relaxfauteuil en de sta op stoel. Misschien ken je in de naaste omgeving wel iemand die niet zo mobiel is en moeite heeft om op te staan vanuit de relaxstoel. Voor die mensen is de sta op stoel zeker aan te bevelen. Eigenlijk is het een soort relaxstoel met uitgebreide functies. Doordat de sta op stoel vaak meerdere elektrische motoren heeft beweegt de stoel mee wanneer je op wilt staan.

Design
Zoals ook bij de e-bike het geval is, heeft de relaxfauteuil zich als stoel zich de laatste jaren enorm ontwikkelt. De tijd dat er maar één of twee varianten waren in bruin of zwart is allang voorbij. Het tegenwoordige design is modern en is in verschillende kleurvarianten en soorten bekleding verkrijgbaar.

Relaxen
Vooral na een drukke werkdag is het heerlijk thuiskomen als je ontspannen in je relaxstoel kunt gaan zitten. Vooral als er deadlines gehaald moeten worden kan het stressniveau behoorlijk stijgen. Toch blijft het dan belangrijk om beweging en regelmatige rustpauzes in te lassen. Zit je eenmaal heerlijk in de relaxstoel, dan is het makkelijker ontspannen. Hierbij is een goede zithouding natuurlijk heel belangrijk. Goed zitten doe je in een relaxstoel van Easysit, dankzij een optimale zithouding gecombineerd met een comfortabele lig- en relaxstand. Overweeg je zo?n stoel te kopen, laat je dan door een deskundig iemand adviseren. Je kunt je natuurlijk op internet oriënteren, maar het zelf ervaren hoe een stoel zit die jij daar hebt gezien kun je het beste zelf in het echt ervaren.

Ook interessant