Bekijk overzicht

Vijf manieren om je kansen op de woningmarkt te vergroten

15-07-2022

Met het krappe woningaanbod en de hoge huizenprijzen kan het tegenwoordig een flinke uitdaging zijn om een huis te kopen. Wij geven je daarom vijf tips om je kansen op de woningmarkt te vergroten.

1. Bereid je goed voor

Om kans te maken op een woning, is snel handelen een must. Vaak is er geen ruimte om een paar nachtjes te slapen over een beslissing. Bereid je daarom goed voor zodat je na een bezichtiging eventueel snel een bod kan uitbrengen. Je kunt bijvoorbeeld alvast je maximale hypotheek berekenen. Bedenk ook welke maandlasten je maximaal wilt hebben en hoeveel geld je wilt steken in overbieden, zodat je je bod hierop kunt baseren.

2. Maak gebruik van een aankoopmakelaar

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan je kansen op de woningmarkt significant verhogen. De makelaar weet alles van de huizenmarkt in de regio en kan een objectieve mening geven over de woning. Ook kunnen makelaars als de beste onderhandelen, dus de investering die je doet om een makelaar in de hand te nemen heb je er vaak al snel weer uit.

3. Ga veel huizen bezichtigen

Door bij verschillende soorten woningen te gaan kijken weet je steeds beter wat je wel en niet zoekt en waar je allemaal op moet letten. Ook heb je dan wat vergelijkingsmateriaal en kun je beter inschatten of jij een woning een bepaalde prijs waard vindt.

4. Prioriteer je woonwensen

Waarschijnlijk ga je geen huis vinden dat aan al jouw wensen en eisen voldoet. Rangschik je wensen dan ook naar prioriteit. De buurt of straat waar de woning in staat kun je bijvoorbeeld niet veranderen, maar je kunt wel altijd nog je huis verbouwen op den duur.

5. Vergroot je zoekgebied

Door je zoekgebied uit te breiden, kom je misschien interessante woningen tegen die je anders had gemist. In grote steden betaal je bijvoorbeeld doorgaans een stuk meer per vierkante meter dan in omliggende gemeenten.

Ook interessant