Bekijk overzicht

Verhuizen? Kies voor een opstalverzekering die bij je past

21-07-2022

Als je gaat verhuizen is het belangrijk dat je je zaken goed geregeld hebt. Zorg dragen voor de juiste verzekeringen is dan bijvoorbeeld ook heel erg belangrijk. Misschien krijg je een nieuwe inboedel en verandert bijvoorbeeld de waarde. Als je gaat verhuizen is het belangrijk dat je zaken opnieuw even in een helder licht weet te plaatsen. Een inventarisatie maken is dan wel verstandig zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent bij schade.

Waarom een opstalverzekering?

Een opstalverzekering beschermt je tegen schade aan bijvoorbeeld het huis, daken, schuurtjes. Maar een opstalverzekering beschermt ook tegen brand, diefstal en stormschade. Een zeer uitgebreide verzekering dus die eigenlijk onmisbaar is als je jouw huis goed beschermd wilt hebben tegen schade. En over het algemeen is een opstalverzekering niet heel duur.

Wanneer heb je een opstalverzekering nodig?

Een Opstalverzekering is verplicht wanneer je een eigen woning bezit. Sterker nog, het is een belangrijke voorwaarde voor een hypotheek. Als je dus een koopwoning bezit kom je niet onder een opstalverzekering uit. Dan ben je verplicht om deze af te sluiten. Voor mensen die een woning huren geldt dit niet omdat de verhuurder aansprakelijk is voor eventuele schade.

In sommige gevallen kan het wel zo zijn dat wanneer je een woning huurt bijvoorbeeld via een particuliere verhuurder dat je dan wel geacht wordt om een opstalverzekering af te sluiten. Zeker gezien de woningnood in Nederland gebeurt het steeds meer dat mensen een woning huren via een particuliere weg. Altijd wel handig om hier dus goed naar te informeren.

Een opstalverzekering afsluiten

Als je een opstalverzekering wilt afsluiten kom je al gauw in een oerwoud van aanbieders terecht. Het kan dus heel erg handig zijn om eerst goed te vergelijken welke aanbieder het beste is, het goedkoopste is en het meeste vergoedt bij schade. Je kunt bijvoorbeeld via Alpina.nl kijken welke aanbieder het beste bij jou past. Zo kun je jezelf goed voorbereiden.

Een goede vergelijking kan je namelijk al gauw een flinke besparing maandelijks opleveren. Daarom loont het ook zeer zeker de moeite om goed te vergelijken tussen alle aanbieders. Voordat je overstapt naar een verzekeraar is het daarom ook handig om eerst de recensies van de verzekeraar te checken. Kijk bijvoorbeeld goed naar de service voorwaarden van de verzekeraar.

Ook is het fijn om te weten hoe de afhandeling van schade verloopt. Is de verzekeraar bijvoorbeeld vrij snel met het afhandelen van schade? Als je namelijk schade hebt wil je wel zeker zijn dat je schade ook vlot in behandeling wordt genomen zodat je de schade kunt laten herstellen.

Overstappen naar een andere verzekeraar

Ook kan het zo zijn dat je al een tijdje een verzekering hebt maar dat je wilt kijken of er mogelijkheden zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Dit kan inderdaad heel erg verstandig zijn omdat tarieven jaarlijks wijzigen. Daarbij krijg je vaak een korting als je overstapt naar een nieuwe verzekeraar. Regelmatig checken of dit voordeel oplevert is dus heel verstandig.

Ook interessant