Bekijk overzicht

Nieuwe badkamer trend: Beton ciré als veelzijdig en duurzaam materiaal

02-05-2023

Beton ciré is een trend die we op veel vlakken terug zien komen binnen de interieurbranche. Naast dat het een geschikt materiaal is voor de afwerking van vloeren en wanden, zien we het ook veel terug komen in keukens en trappenhuizen maar bovenal in badkamers. Dat laatste is precies waar ik het graag met je over wil hebben.

Wat is beton ciré nou precies?

Beton ciré is een materiaal dat bestaat uit een soort betonstuc. Het is een decoratieve afwerking met een industriële en moderne uitstraling. Het is erg populair en zien we terug in veel modern, stoere en warme interieurs omdat het duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden is.

Het is geschikt voor bijna elk oppervlak, zowel beton, hout, gipsplaten en zelfs op tegels. Doordat het in verschillende kleuren en afwerkingen (mat, halfglanzend en hoogglans) te verkrijgen is, is er voor elk interieur wel een geschikte soort te vinden. Kijk bijvoorbeeld bij Bruizt voor alle mogelijkheden.

De voordelen van beton ciré:

 • Naadloze afwerking
  Door het gebruik van beton ciré zijn er geen voegen of naden meer zichtbaar. Dit zorgt voor een super strak en waterdicht resultaat.
 • Duurzaam materiaal
  Naast dat het een erg sterk materiaal is, is het ook nog eens duurzaam en bestand tegen krassen, stoten en vocht. Doordat het slijtvast is, investeer je éénmalig in de afwerking en kan je er jarenlang mee voorruit.
 • Waterafstotend
  Doordat het waterafstotend is, is het zeer geschikt voor in ruimtes zoals de badkamer, douche, het toilet en de keuken.
 • Gemakkelijk in onderhoud
  Beton ciré is eenvoudig in onderhoud. Het reinigen gaat gemakkelijk met een vochtige doek en een ecologisch sopje waardoor het ook ideaal is voor commerciële doeleinden.

Beton ciré in de badkamer

Een beton cire badkamer is 100% waterdicht, naadloos en geschikt voor alle soorten woonstijlen. Zoals ik al had benoemd, is het erg gemakkelijk in onderhoud. Hoe vervelend zijn die voegen en tegels met kalkaanslag in je douche? Daar heb je met beton ciré dus geen last meer van!

Het is het perfecte materiaal als je een keer iets anders wilt dan tegels. Maar ook als je jouw huidige badkamer een make-over wilt geven, kan er gewoon over je oude tegels gewerkt worden. Dit schilt dus weer tijd en geld omdat er niks gesloopt hoeft te worden. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van mooie tegels die er echt uit springen als eye-catcher in combinatie met de neutrale, rustige wanden van beton ciré.

Beton ciré wordt in de badkamer met een speciale spaan aangebracht. Hierdoor is geen één wand volledig hetzelfde omdat dit met de hand wordt afgewerkt. Je kan dus zelf kiezen hoe druk, stoer en strak je het wilt hebben.

Kortom, beton ciré is op veel manieren toe te passen en perfect in voor in je badkamer. Ga je voor een stoere en industriële uitstraling door het materiaal “druk” op de wanden te plaatsen in combinatie met zwarte accenten? Of toch voor een moderne en chique badkamer door het beton ciré strak op de wand te zetten in combinatie met bijvoorbeeld gouden accenten?

Ook interessant