Bekijk overzicht

Net verhuisd? Zo richt je je huis in!

13-05-2022

Net verhuisd? Zo richt je je huis in!

Als je wel een verhuisd bent in je leven weet je wat een gedoe en soms ook stress dit kan opleveren. Als je dan eenmaal in je nieuwe woning bent getrokken is het nog niet voorbij: dan moeten alle meubels een plek krijgen en de dozen worden uitgepakt. Over de inrichting van je huis nadenken schiet er bij sommige mensen dan ook bij in tijdens dit hectische proces. Wij helpen je een handje om ook dit gedeelte soepel te laten verlopen.

 

Plannen!

Voordat je gaat verhuizen weet je van tevoren vaak al wel ongeveer hoe je nieuwe huis is ingedeeld. Daarom is het slim om voor het moment van verhuizen al een beetje te plannen wat waar moet komen. Zo sta je niet op het moment van verhuizing met je mond vol tanden als gevraagd wordt welke dozen naar welke kamer moeten. Dit kun je natuurlijk tot in de puntjes bedenken, in welk van de keukenkastjes de glazen komen te staan, maar als je een beetje een globaal idee hebt is het vaak ook al genoeg om het proces te versnellen.

 

Groot eerst, dan klein

Bedenk eerst waar je de grote meubels wil hebben zodat je de kleine meubels hier omheen kunt bouwen. Vergeet ook de decoratie niet. Als je niet zo bent van de tierelantijnen maar wel een huiselijke sfeer wil creĆ«ren kun je op decoratief gebied kiezen voor een mooi vloerkleed. De vloerkledenspecialist kan jou precies helpen met het maken van een passende keuze op dat gebied. Hoogpolig of toch liever een jute vloerkleed? Kies dat wat past bij jouw stijl om je inrichting compleet te maken.  

Kleur doet er toe

Denk ook goed na over de kleuren die passen binnen jouw interieur. Op het internet zijn talloze inspiratiebronnen te vinden waar je kunt zien welke kleuren wel en niet bij elkaar passen. Denk ook goed na welke kleur je op de muur doet, wit is het veiligst en zal de ruimte het lichtst doen ogen. Ook zorgen lichte kleuren over het algemeen voor een ruimtelijk effect, zeker bij kleinere ruimtes met bijvoorbeeld lage plafonds of weinig ramen. Als je toch voor een kleur wil gaan, kies bij dit soort ruimtes dan liever om de kleuren terug te laten komen in je decoratie of je meubels. Of ga voor een vloerkleed met een mooie kleur. Dan zit je vaak goed!

 

De lichtsituatie

Een heel belangrijk onderdeel van een interieur is het licht. Als je grote ramen hebt krijg je veel daglicht binnen, maar wanneer je het moet doen met minder licht dan zijn goede lampen van groot belang. Behalve de functionele lampen die je aan het plafond hangt, kunnen sfeerlichtjes veel bijdragen aan de decoratie van je huis. Ook zijn er smart systemen beschikbaar die vanzelf de lichten in je huis aan doen wanneer het donker wordt. Handig, dan hoef je niet alle lampjes langs! Wanneer je echt een donker huis hebt kun je overwegen om er een lichtkoepel of lichtstraat in te laten zetten.

Ook interessant