Bekijk overzicht

Maximaal ontspannen, dit hoort thuis in een luxe badkamer!

23-08-2022

Stel je voor, jouw badkamer is aan vervanging toe en er zijn geen regels: hoe richt jij jouw luxe badkamer dan in? Dromen mag altijd natuurlijk en we geven toe: het is ook gewoon ontzettend leuk om te doen. We geven je dus met alle liefde badkamer ideeën om de luxe badkamer van je dromen in te richten. Daarnaast zijn er ook zo veel opties betreft luxe sanitair. Van luxe douchecabines met stoomfunctie tot aan een spiegel met verlichting. Ben je op zoek naar inspiratie? Deze items horen zeker thuis in een luxe badkamer!

 

Chique afwerking met de neutrale kleuren

Bij een luxe badkamer is het kleurgebruik erg belangrijk. Vaak wordt er gekozen voor neutrale kleuren om elegantie uit te stralen. Denk hierbij aan wit, grijs of natuursteen. Wanneer je deze kleuren combineert met luxe details, zoals kranen in de kleuren brons of goud, ontstaat er direct een badkamerstijl die klasse uitstraalt.

Luxe badkamertegels

De basis van jouw luxe badkamer beslaat de vloer en de wanden. Voor deze badkamer is het een goed idee om een gedeelte van de ruimte van mooie tegels te voorzien om een chique uitstraling te creëren. Een aantal voorbeelden van luxe badkamertegels zijn visgraat tegels, marmer tegels, beton tegels of hexagon tegels. Denk bijvoorbeeld aan een mooie nis, wand of douchewand voorzien van mozaïektegels. Voor de vloer zijn grote natuurstenen tegels een goede optie die voor een echte spa ervaring zorgen.

Vrijstaand bad in een Luxe en suite badkamer

Bij een en suite badkamer is de slaapkamer met de badkamer verbonden. Dit kan een open badkamer zijn zoals hierboven of een badkamer met bijvoorbeeld een kleine afscheiding tussen de slaapgedeelte en de badkamer. Zo’n en suite badkamer kan heel uitgebreid zijn met een toilet, wastafel, douche én vrijstaand bad, maar je ziet ook vaak dat er alleen een luxe vrijstaand bad wordt geplaatst met een vrijstaande badkraan. Natuurlijk geïnspireerd op een luxe hotelkamer met bubbelbad  

Luxe inloopdouche

Op het gebied van douches is een luxe douchecabine perfect om een luxe badkamer te creëren. Met een luxe inloopdouche heb je meer dan genoeg plaats om lekker te douchen. Dankzij de open uitstraling laat je jouw badkamerruimte bovendien optisch groter lijken. Combineer je douchecabine bijvoorbeeld met een complete regendoucheset en je badkamer in luxe stijl is helemaal af.  

Heb je nu genoeg inspiratie voor jouw luxe boutique badkamer? Je mag het allemaal zelf bepalen! Daarnaast maak je het met de juiste badkameraccessoires helemaal eigen.

Ook interessant