Bekijk overzicht

Laat je ontzorgen én huur een container om je afval op de juiste manier te laten afvoeren.

11-04-2023

Starters hebben andere woonbehoeften dan een stel met schoolgaande kinderen. Een extra kinderkamer, een ruimere woonkeuken of meer bergruimte. Vaak kiezen huiseigenaren voor een grondige renovatie van het huis of als het mogelijk is een extra leefruimte in de tuin.

Verbouwen en slopen in huis en tuin zorgt voor afval wat je vaak niet bij het huisvuil kunt zetten en wat is er dan handiger om gemakkelijk én betaalbaar een container te huren. Kom je uit de regio dan kan je een container huren in Hilversum.

Wat zijn de voordelen van een container huren?

Wanneer je in de regio Almere of Hilversum woont en afval hebt dat je niet bij het huisvuil kunt plaatsen, dan kan je ervoor kiezen om dit naar de milieustraat te brengen. Het vergt wel dat je beschikt over geschikt vervoer hiervoor, wat in veel gevallen betekent dat je een busje en/of aanhanger moet huren. Er gaat ook behoorlijk wat tijd inzitten, want je moet het afval immers inladen, wegbrengen, uitladen en eventueel gehuurd materiaal terugbrengen.

Dat kan behoorlijk arbeidsintensief en frustrerend zijn, zeker wanneer je jezelf liever wilt focussen op de werkzaamheden zelf. Je kan er dan voor kiezen om jezelf te ontzorgen en kan dan een container huren in Almere.

Doordat het afval gescheiden wordt afgevoerd kan er over het algemeen meer gerecycled worden. Je bent dus ook nog eens duurzaam bezig!

Welke soorten afvalcontainers kan ik huren?

Je kan containers huren voor:

  • Bouwafval en sloopafval
  • Schoon puin
  • Hout
  • Groenafval
  • Grond
  • Gips

Wel moet ik hierbij extra benadrukken dat het niet toegestaan is om verschillende soorten afval in dezelfde container te deponeren. Zo mag je bijvoorbeeld geen gips in een puincontainer gooien; hiervoor dien je een aparte gipscontainer te huren. Er mogen ook geen takken in een houtcontainer, want deze horen in een groenafval container.

Het is dus raadzaam om vooraf na te gaan welke materialen er bij de werkzaamheden vrijkomen en op basis daarvan vast te stellen welke soorten afvalcontainers je hiervoor nodig heeft.

Container huren: welk formaat heb ik nodig?

De afvalcontainers zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Het kan soms lastig zijn om in te schatten welk formaat container je nodig heeft om al het afval kwijt te kunnen. Waar je ook rekening mee dient te houden is dat er vaak geen afval mag uitsteken en het niet bij alle containers toegestaan is om deze boven de rand te beladen. Daar komt bij dat je moet bekijken of je voldoende ruimte hebt om de container te plaatsen en of het wel mogelijk is om de container op de gewenste plek te krijgen .

Plato zei het al: een goed begin is het halve werk!

Met een goede voorbereiding ben je in staat om op voorhand al mogelijke (betaalbare) oplossingen te bedenken. Mijn advies: huur een container om je afval op de juiste manier te laten afvoeren en bespaar jezelf veel tijd en energie!

Ook interessant