Bekijk overzicht

Kies ook voor sfeervolle buitenverlichting

06-12-2022

Haal buiten naar binnen hoor je steeds vaker. De tuin vormt tegenwoordig een onderdeel van je woonkamer. We hebben een overdekt terras, een loungeplek en opslaande terrasdeuren. Wat we echter vaak vergeten is goede led buitenverlichting. Een lamp bij de deur heeft iedereen want dit is praktisch maar mooie verlichting buitenom in een complete stijl dat zien we nog maar zelden. 

Het voordeel van buitenverlichting

In deze tijden van bezuinigingen is verlichting misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar verlichting hoeft niet duur te zijn en biedt ook veiligheid rondom je huis. Alles is namelijk verlicht. Als je kiest voor led buitenverlichting dan kies je voor verlichting die energiezuinig is en lang meegaat en minder brandgevoelig is. Belangrijk voor buitengebruik is natuurlijk dat de lampen tegen vocht kunnen. Daar zijn twee soorten voor; IP65 voor buitengebruik spuitwaterdicht, voor verlichting onder een overkapping bijvoorbeeld. IP68, voor buitengebruik waterdicht en voor max. 30 min. onder water. Dus deze led buitenverlichting kan in je bloemborders staan zonder dat het kapot gaat. 

En sfeervol

Naast al deze praktische elementen moet verlichting ook mooi zijn. Er is een enorme keuze in led buitenverlichting. Je kan het hele door genieten van je tuin met led buitenverlichting, van mooie wandspots tot praktische schijnwerpers. Maar ook prikspots die makkelijk te plaatsen zijn of grondspots om je huis uit te verlichting of die mooie oude boom in de tuin. Led buitenverlichting is ook te verkrijgen in lichtslangen die heel leuk zijn onder de overkapping, de veranda om je garage deels te verlichten. 

Led buitenverlichting met sensor

Er is ook led buitenverlichting met bewegingssensor. Handig als je je handen vol hebt en niet het licht buiten aan kan doen om de deur te openen. Of gewoon om ongenode gasten weg te jagen. Voor diegenen die heimwee hebben naar hun zonnige vakantiebestemming; er is ook led buitenverlichting in de vorm van een lampslinger. Zoals we die veel zien bij tropische barretjes, idyllische Italiaanse dorpspleinen en Franse jeu des boules banen. Gezellige verlichting die ook in de winter goed van pas komt. Lekker marshmallows roosteren, Gluhwein maken op de grill en dan lekker op de loungebank met een dekentje en een vuurschaal. 

Led strips

De meestal gekleurde ledstrip is er ook in een buitenversie. Makkelijk te monteren en heel leuk voor BBQ feestjes, poolparties en andere gezellige bijeenkomsten in de tuin. Led buitenverlichting is er in veel verschillende stijlen. Voor elke stijl is er led buitenverlichting te vinden. Naast al deze handige aspecten is led buitenverlichting dus ook nog eens veel duurzamer (15 tot 50.000 branduren tegen 5000 van een gloeilamp) dan halogeen of gloeilampen, verbruiken minder energie en worden geproduceerd met minder lood. Dus led buitenverlichting is niet alleen mooi en praktisch maar ook ecologisch en duurzaam.

Led buitenverlichting is verkrijgbaar in diverse kleuren. Van koud wit naar warm sfeerlicht en zelfs dus gekleurd zoals de led strips in rood, groen, blauw. Met led buitenverlichting heb je eigenlijk meer keuze in de kleur van je licht dan ooit te voren. Een groot scala aan soorten wittonen die je de mogelijkheid geven om jouw perfecte lamp te kiezen voor het verlichten van je huis.

Ook interessant