Bekijk overzicht

Je woonkamer inrichten met een beperkt budget

19-09-2022

Je woonkamer inrichten met een beperkt budget

Onze woonkamer is natuurlijk de plek waar we buiten ons werk om de meeste tijd doorbrengen. Vooral wanneer de dagen weer wat korter worden en de temperatuur daalt, gaan we met z’n allen massaal aan de slag om ons huis weer een stuk gezelliger te maken. Omdat je zelfs al met een paar kleine aanpassingen je huis een compleet andere look en feel kunt geven, hoeft het dus niet altijd ontzettend veel geld te kosten. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je, waarmee jij je woonkamer kunt inrichten met een beperkt budget.

Ga voor een herindeling

Het herindelen van je woonkamer is één van de efficiëntste manieren om het geheel een compleet andere look te geven. Uiteraard is het wel belangrijk dat je ook zeker weet dat alles past. Voordat je dus begint met het fysiek verplaatsen van je meubels, is het verstandig om eerst een plattegrond te maken met de afmetingen van je woonkamer globaal getekend op schaal. Zo kun je eenvoudig bekijken welke indeling past en welke je het meest handig vindt. Blijkt uiteindelijk dat je een indeling hebt gevonden die past, dan kun je aan de slag met het daadwerkelijk verschuiven van alle meubels en andere toebehoren.

Speel wat extra budget vrij

Met een beperkt budget je woonkamer opnieuw inrichten is natuurlijk een flinke uitdaging. Toch kun je ervoor zorgen dat je zelfs maandelijks wat extra geld overhoud wat je kunt besteden aan de inrichting van je huis. Ga eens door je bankafschriften om te kijken welke overbodige abonnementen hier allemaal tussen zitten? Je zult verstelt staan van het feit dat er dingen tussen staat waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Ditzelfde doe je vervolgens ook met je overige vaste lasten. Zo kun je online eenvoudig je autoverzekeringen, maar ook je zorgverzekering vergelijken. Door dit periodiek te doen, weet je zeker dat je altijd de juiste prijs betaald en kun je met de bespaarde euro’s bijvoorbeeld een leuke nieuwe kandelaar of vaas met boeket droogbloemen kopen voor op tafel.

Geef je muren een andere kleur

De muren bepalen vaak zonder dat we het ons realiseren voor een groot deel de sfeer en gezelligheid in huis. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor effect het heeft wanneer je één van de vele, vaak ‘witte’ muren in je woonkamer een andere kleur geeft. Dit zorgt er niet alleen voor dat je het geheel ‘breekt’, maar ook direct voor een stuk extra warmte. Kleuren die het bijvoorbeeld ontzettend goed doen zijn; groen, beige, maar ook verschillende pastelkleuren. Houd er wel rekening mee dat je het voor de rest voor deze muur wat rustiger houdt. Dus bij voorkeur geen dressoir gevuld met allerlei verschillende soorten accessoires. Naast een kleur, is het ook ontzettend leuk om te kiezen voor een muur met behang. Dit kan een prent zijn, maar ook fotobehang is bijvoorbeeld een trend op dit moment. Zoals je ziet, kun je er dus letterlijk alle kanten mee op.

Ook interessant