Bekijk overzicht

Hoe decoreer je jouw slaapkamer?

30-08-2022

De slaapkamer is één van de belangrijkste plekken in je woning. Het is de kamer waar jij slaapt, waar je tot rust kunt komen na een intensieve dag én de plek waar jouw dag begint. Een slaapkamer die gezellig is, kalmte uitstraalt en jou rust geeft is dus cruciaal. Maar hoe maak je jouw slaapkamer niet alleen de plek waar je slaapt maar ook een kamer waar het gezellig en rustig is? In deze blog lees je ideeën over hoe jij jouw slaapkamer kunt decoreren.

 

Verschillende stoffen gebruiken

Gezelligheid in je slaapkamer kun je creëren door verschillende texturen en stoffen te gebruiken voor de decoratie. Leg bijvoorbeeld meerdere kussens op je bed waar je heerlijk op kunt gaan liggen om te relaxen. Ook een schapenvel en een mooi tapijt zorgen voor een gezellige uitstraling van de slaapkamer. Houd je van de natuur? Dan kun je decoraties kiezen die jouw slaapkamer een natuurlijke sfeer geven. Zet bijvoorbeeld mooie planten neer en hang bamboe rolgordijnen voor de ramen. Bamboe rolgordijnen kun je overigens in elke kamer van je woning gebruiken, bekijk het assortiment van Bamboo Import voor meer bamboe inspiratie.

 

De verlichting

Gezellige en gematigde verlichting is veel fijner om mee wakker te worden dan het licht van een felle plafondlamp. Combineer daarom mooie staan lampen met geel licht met leuke en gezellige nachtlampjes die het wakker worden in de vroege ochtend een stukje makkelijker en beter maken. Zachte verlichting zorgt dat je rustiger wakker wordt maar is ook handig voor als jij graag een boek leest voordat je gaat slapen.

 

Vloerbekleding

Een eenvoudige manier waarop jij jouw slaapkamer een knusse uitstraling kan geven is door een tapijt of vloerkleed op de grond neer te leggen. Dit zorgt niet alleen voor meer sfeer maar is ook lekker zacht en warm aan je voeten wanneer je je bed in- of uitstapt. Een tapijt zorgt daarnaast voor wat meer textuur in de ruimte, zie onze eerste tip, waarmee je speelse gezelligheid in je slaapkamer kunt creëren.

 

Maak een hoekje voor jezelf

De slaapkamer is de ideale plek om een persoonlijke ‘touch’ aan te geven. Het is namelijk de ruimte waar jij volledig tot jezelf wilt komen na een lange dag. Maak daarom een hoekje voor jezelf in de slaapkamer door bijvoorbeeld een fijne stoel neer te zetten met poef waar je lekker op kunt neerploffen in de avond. Een andere tip voor het creëren van je eigen 'space' in de slaapkamer is het aanschaffen van een open boekenkast waar jij al je favoriete boeken en tijdschriften in kwijt kunt.

 

De kleur van het meubilair

Hoewel lichte en witte kleuren helemaal de trend zijn van nu bij het inrichten van de woning, mag jouw slaapkamer best wat donkere onderdelen hebben. Beschilder bijvoorbeeld één van de wanden in je slaapkamer met een donkere kleur of kies voor donker meubilair. De donkere kleuren en het donkere meubilair zorgen voor een rustgevende sfeer waar je heerlijk bij in slaap kunt vallen.

Ook interessant