Bekijk overzicht

Een balkon zoals in de Mediterrane? Zo doe je het!

19-09-2022

Een balkon zoals in de Mediterrane? Zo doe je het!

Loop je op vakantie wel eens door van die leuke straten met kleurrijke balkonnetjes? Op de een of andere manier hebben ze in de Mediterrane altijd een sfeervol balkon. Of het nu een groot terras is met cactussen en palmbomen of een klein balkonnetje met hangende gekleurde bloemen en een gietijzeren zitje. Het geeft altijd een gezellige uitstraling en een mooie sfeer. Iets wat je misschien thuis ook graag zou willen creëren. Dus wil jij een balkon zoals in de Mediterrane? Zo doe je het!

Veel kleur!

Een van de hoofdingrediënten van een balkon in Mediterrane stijl is toch wel het gebruik van veel kleur. Bloemen en planten, in een mooie gekleurde bloempot, maken je balkon toch vrijwel meteen heel erg sfeervol. Hetzelfde geld voor een leuk kleurtje op de muur. Je hoeft het dus echt niet te doen met die saaie stenen buitenmuur. Verf de muur juist spierwit, zoals op de Griekse eilanden of ga voor een mooie terra kleur.

Bloemen en planten

Voeg wat groene planten en gekleurde bloemen aan je balkon toe. Potplanten en ‘hanging baskets’ zijn een geweldige manier om wat leven aan je balkon toe te voegen en creëren meteen een Mediterrane sfeer. Als je de ruimte hebt op je balkon of terras, kun je zelfs een kleine boom of struik toevoegen. Denk hierbij aan een mooie olijfboom of een leuk sinaasappelboompje.

Een knus zitje

Door wat comfortabel meubilair toe te voegen dat de ontspanning bevordert, kun je ook al een hele fijne sfeer creëren. Uitnodigende comfortabele stoelen en een tafeltje met sfeervolle kaarsen erop, of een romantisch zitje met een ronde tafel en twee kleine stoeltjes, waar je je kopje koffie kan drinken. Voeg nog een kleurrijke parasol toe en je hebt dé perfecte plek om van een zonnige dag te genieten op je eigen balkon.

Kussens en kleedjes

Het toevoegen van een paar goed gekozen accessoires zoals kussens of kleedjes in verschillende kleuren kunnen je balkon echt tot leven brengen en meer het karakter geven van een balkon in de Mediterrane. Naast deze accessoires kun je ook nog wat mooie verlichting toevoegen zoals windlichten of wat fonkelende priklichtjes. Zo wordt je balkon pas echt een Mediterrane oase. Kortom, er is niks fijner dan lekker kunnen genieten van de zon op jouw gezellige balkon in Mediterrane stijl. Door deze simpele tips op te volgen, begeef jij je in no-time op vakantie zonder het comfort van je huis te verlaten. Veel plezier!

Ook interessant