Bekijk overzicht

Doorbreek de rechte lijnen in je interieur met een rond vloerkleed

28-01-2023

Ben je op zoek naar een nieuw vloerkleed? Dan is het handig om verschillende keuzes te overwegen. Steeds vaker hoor je dat mensen kiezen voor een rond vloerkleed. Op deze manier doorbreek je niet alleen rechte lijnen, maar het zorgt ook voor een geheel andere look. Ben jij benieuwd wat een rond vloerkleed voor jouw interieur kan doen? Lees dan snel verder.

Rechte lijnen doorbreken

Een van de vele redenen om een vloerkleed met een ronde vorm te nemen, is doordat je hierdoor rechte lijnen doorbreekt. Dit klinkt misschien heel suf, want een vloerkleed is rond. Oftewel: welke rechte lijnen moet je doorbreken, als het vloerkleed sowieso al rond is? Dit is iets wat ik graag uitleg. Het doorbreken van rechte lijnen gaat juist om de harde lijnen van meubels die je al hebt. Denk maar aan een rechthoekige tafel of een stoel met rechte lijnen. Dit zijn rechte lijnen die je hoogstwaarschijnlijk al hebt. Zelfs de televisie is vanzelfsprekend recht! Dit patroon doorbreek je door een rond vloerkleed te nemen. Je doorbreekt het lijnenspel en creëert meer rust door een zacht rondje toe te voegen in plaats van een kleed met harde lijnen. 

Behoud de vorm en rust

Zoals eerder genoemd, is een rond vloerkleed heel zacht. Niet per se zacht op het vlak van materiaal, maar wel op het vlak van verschillende lijnen. Je zorgt dus ook voor veel meer rust in de kamer. Wat nog fijner is, is om de ronde vormen met elkaar te combineren. Heb je een ronde tafel? Dan zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een rond vloerkleed onder deze tafel te plaatsen. Door dit soort extra toevoegingen, behoud je ronde de vormen en zorg je voor een rustig geheel op het gebied van interieur. Je zou ook kunnen kiezen voor ronde kussens op je bank in plaats van rechthoekige kussens. Ook dat kan al een heel verschil maken. Wat een bepaalde vorm allemaal wel niet kan doen! 

Een geheel

Een geheel creëer je door verschillende meubels, maar dus ook door vormen. Ben je er van bewust dat je woning een chaos is en weet je niet wat je hiermee aan moet? Is na het opruimen van je woning nog steeds de sfeer nog niet rustig? Dan kan een rond vloerkleed ook heel goed helpen. De vorm zorgt voor minder chaos en meer eenheid. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor de juiste print. Een rustige sfeer creëer je namelijk niet door een luipaard printje op het vloerkleed. Dat zorgt voor nog meer chaos. Houd je van eyecatchers? Dan kan een rond luipaard kleed wel weer heel erg leuk zijn. Het is vooral belangrijk dat alles goed in elkaar overloopt en dat je er zelf tevreden mee bent. Een tip is in ieder geval om het ronde vloerkleed een beetje dezelfde kleur te doen als de kleur van je bank of de kussens. Dit soort details kunnen namelijk helpen om een geheel te realiseren.

Ook interessant