Bekijk overzicht

Dit moet je weten over het polijsten van een marmeren vloer

09-09-2022

Dit moet je weten over het polijsten van een marmeren vloer

Marmeren vloeren zijn elegant, mooi en vrij duurzaam. Ze kunnen echter gemakkelijk vlekken krijgen, wat regelmatig schoonmaken, onderhoud en polijsten vereist. Er zijn twee manieren waarop je je marmeren vloer kunt polijsten. De ene is met je handen en de andere met de beste polijstmachine. Deze twee opties worden verder beschreven in de volgende secties:

Je kunt thuis gemakkelijk een schoonmaakmiddel maken om je marmeren vloer met de hand te polijsten. Voordat je probeert je marmeren vloer met de hand te polijsten, is het belangrijk om te weten of je marmer natuurlijk of gekweekt marmer is. Als je niet zeker weet onder welk type je marmeren vloer valt, kun je het beste voor de natuurlijke marmeren vloer methode kiezen! Aangezien marmer delicaat is, ben je ook beter af als je chemische reinigingsmiddelen vermijdt als je niet zeker bent van de effecten en het juiste gebruik ervan. Dit is vooral het geval wanneer je de vloer zelf gaat polijsten van je huis. Een expert kan je eventueel informeren over van wat voor soort marmer je vloer gemaakt is, terwijl deze deskundige je ook kan vertellen of je chemische reinigingsmiddelen wel of niet kunt gebruiken tijdens het polijsten van de vloer

Je kunt de volgende manier gebruiken om je marmeren vloer helemaal zelf te polijsten, gebruik hierbij de onderstaande stappen van de expert Wooninformatie.

De eerste stap die je kunt doen is het verwijderen van bestaande vlekken uit het marmer. Je kunt dit doen door een vochtige spons en een mild reinigingsmiddel of zeep te gebruiken. Schrob de vlek zachtjes met een spons of een microvezeldoek en veeg het vervolgens af met een milde zeep en spoel het na.

Om de marmeren vloer te polijsten, kun je een zelfgemaakt polijstmiddel maken door 3 eetlepels zuiveringszout met 1 liter water te mengen en deze oplossing op de vloer aan te brengen.

Laat de oplossing een paar uur drogen, waarna je de vloer met een schone doek kunt boenen om de glans te herstellen.

Doe dit in een cirkelvormige beweging, werk vanuit een grotere cirkel en ga langzaam in kleinere cirkels.

Dit soort boenen met de handen zal niet zo effectief zijn als een professionele marmeren boenbeurt, maar toch zou je in staat zijn om je marmeren vloer voor een langere tijd in een betere conditie te houden. Vervolgens kun je eenmaal per jaar de vloer marmer poetsen met een polijster. Om je marmeren vloer voor langere tijd te behouden, zou het goed zijn om deze om de paar jaar, afhankelijk van het gebruik, professioneel te laten polijsten. Dit is om het er nieuw uit te laten zien door het verwijderen van krassen en vlekken.

Daarom is het het beste om professionals in te huren om dit proces uit te voeren. Meestal gebruiken deze bedrijven vloer polijstmachines om dit proces uit te voeren. Vaak beginnen ze het proces door de vloer eerst te reinigen met een pH-neutraal reinigingsmiddel. Daarna gebruiken ze de boenmachine met schuurmiddelen om je geliefde vloer te schuren en te polijsten! Een microvezel polijstpad wordt aan de machine toegevoegd en een polijstpoeder wordt op het marmeren oppervlak aangebracht. Vervolgens wordt de marmeren vloer met de machine gepolijst om hem de uiteindelijke glans en chique effect te geven.

Ook interessant