Bekijk overzicht

De leukste kerst accessoires voor in huis

13-12-2022

Kaarsen voor Kerstmis

Kaarsen scheppen de perfecte sfeer voor de kersttijd. Volgens velen werden kerstkaarsen voor het eerst gebruikt als symbolen van de ster van Bethlehem die herders, koningen en reizigers naar het Christuskind in zijn kribbe leidde. Er zijn allerlei soorten nieuwigheid kaarsen en geurkaarsen die ideaal zijn voor Kerstmis.

Manieren om je huis te versieren met kerst kaarsen

Je kunt gewone, geurende of nieuwe kaarsen in jouw kerst decor verwerken. Kies de kleuren die het beste passen bij je andere decoraties. Zet kaarsen op de schoorsteenmantel, eettafel, badkamer, foyer en salontafel in de woonkamer.

Kandelaars kunnen worden versierd met kaarsen ringen

Elektrische kaarsen in het raam en kaarsenboom verlichting zijn klassieke kerst kaars decoraties. Vlamloze kaarsen zijn een geweldige aanvulling op elke kerstversiering met voor vakantie veiligheid zorgen.

Kerstslingers voor in huis

Een kerstslinger kan de sfeer transformeren van een kamer of voordeur. Er zijn veel kunstmatige ontwerpen die er zeer realistisch uitzien. Je kunt de voorkeur geven aan levend groen. Reken er maar op dat je meer betaalt voor levend groene kerstslinger. Je kunt besluiten dat kunstmatige slingers voordeliger zijn, omdat ze elk jaar opnieuw kunnen worden gebruikt.

Hoe kun je je woonkamer versieren met slingers?

Je kunt de buitenkant van jouw voordeur omlijsten met een slinger. Voeg een paar lichtsnoeren doorweven met het groen toe voor een nachtelijke vertoning. Je kunt ook slingers over jouw schoorsteenmantel draperen om een kerstshow te verfraaien, zoals een schoorsteenmantelvignet met de kerstman, zijn slee en rendieren of kaarsen en spiegelende kaarsenhouders. Een opblaasbare kerstman en een kerstelf kostuum maken het kerstfeest helemaal compleet!

Kerstslingers gebruiken in huis

De romantische toets van een kerstslinger kan een gewone ruimte veranderen in een feestelijk hoekje. Je kunt kiezen uit levend en kunstmatig groen. Veel slingers worden verlicht met draadloze lichtsnoeren. Andere zijn versierd zoals kransen.

Waar te gebruiken?

Je kunt een kerstslinger gebruiken in plaats van een krans voor de voordeur of boven de schoorsteenmantel. Als je wandarmaturen hebt, kun je een slinger met groen onder de lamp hangen. Je kunt besluiten jouw brievenbus op te leuken met een kerstslinger.

Ook interessant