Bekijk overzicht

De beste musthaves voor je slaapkamer

05-07-2022

Dat een bed in je slaapkamer hoort te staan, weet iedereen. Dit hoeven we dus niet meer te vertellen, maar wat zijn andere musthaves voor deze ruimte? Daarover lees je hieronder meer!

Vloerkleed

Is er iets zo geruststellend als het opvullen van zachte vloeren na het uitdoen van je schoenen? Vloerkleden geven een knusse en afgewerkte look aan de slaapkamer. Grof, geknoopt, klonterig ruig, zijdeachtig, stug - tapijten hebben prachtige texturen om uit te kiezen. Handgeknoopte wol, Perzische platte weefsels, dikke fluwelen matten waar je tenen in verdwijnen, katoen versleten, enz., zijn weinig tijdloze vloerkleden. Transformeer je vloeren in kunstwerken met een grafische mix van gedurfde kleuren en abstracte vormen.

Planten en bloemen

Levendige potplanten kunnen grote kracht in grote slaapkamers brengen. Theatrale, zwaardachtige bladeren van de slangenplant en aloë stoten 's nachts zuurstof uit, waardoor ze uitstekende nachtelijke metgezellen zijn. Laat wat lavendel nonchalant luieren rond je slaapkamerraam voor een goede nachtrust. Met geuren die je 's nachts kalmeren, is de heerlijke kleur van lavendel altijd welkom.

Mobiele airco

In de zomer kan het nogal warm worden in je slaapkamer, terwijl je hier helemaal niet op zit te wachten. Je zult dan graag voor wat koelte zorgen in de ruimte, wat je bijvoorbeeld kunt doen door een raam open te zetten. Echter werkt het nog beter om gebruik te maken van een draagbare airconditioner. Een mobiele airco 9000 btu kopen is namelijk een goed idee omdat je hiermee echt goed de lucht in je slaapvertrek koeler kunt maken. 

Bakken

Deze nederige handlangers kunnen je slaapkamer maken of breken. Bakken onder make-uptafels voor gebruikte oordopjes, vochtige doekjes en lege tissuedozen moeten natuurlijk trendy zijn. Verander een bakje van rotan bijvoorbeeld in een vuilnisbak voor een brutaal, exotisch tintje. Zo’n bak kun je tevens gebruiken voor het opbergen van je slaapaccessoires, bijvoorbeeld als je een slaapmasker kopen van plan bent. Op deze manier zul je alles in een doosje bij elkaar hebben en raak je nooit iets kwijt.

Bureau

De komst van thuiswerken heeft grote slaapkamers veranderd in geïmproviseerde zoomkamers en bedden in minder dan motiverende bureaus. Het hebben van een speciaal werkstation kan het verschil maken bij het creëren van een scheiding tussen werk en ontspanning. Het kan je kamer netjes houden en je werkuitrusting georganiseerd. Zet er een spiegel boven om wat licht op natuurlijke wijze op te vangen en multifunctioneel te gebruiken als dressoir! Opklapbare tafels kunnen na werktijd uit het zicht worden opgeborgen voor een volledige onderbreking. Als je iets permanents niet erg vindt, overweeg dan een inbouwkastbureau.

Stoel

Verlangen naar een rustige ruimte om te genieten van een rustgevend kopje ochtendthee? Een loveseat of een paar accentstoelen die in een hoek zijn weggestopt met een salontafel in het midden, zorgen voor een modieuze lounge. Door een sierlijke bank aan het voeteneinde van je bed te parkeren, wordt je slaapkamer een geïmproviseerde standaard. Een chique poef met extra opbergruimte kan al je dekens en badlinnen bevatten. Wil je een vleugje chic? Zoek niet verder dan chaise longues met kussens als een stijlvolle extra zitplaats wanneer je op je hielen moet springen!

Ook interessant