Bekijk overzicht

De 4 meest kindvriendelijke buurten in Amsterdam

16-03-2023

Als grote stad heeft Amsterdam veel verschillende buurten met hun eigen unieke sfeer, kenmerken en voorzieningen. Tóch hebben veel mensen hun twijfels over het grootbrengen van kinderen in de geliefde hoofdstad. Zo hebben veel gezinnen behoeften aan bijvoorbeeld een tuin voor de kinderen, en tref je hen al vrij snel op het internet met het bestuderen van een groot aanbod tuinsets 'voor later'. Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke buurt in Amsterdam, zijn er verschillende factoren waar je op moet letten, zoals de aanwezigheid van scholen, parken, speeltuinen en kindvriendelijke winkels en restaurants. Hieronder zijn vier buurten in Amsterdam die bekend staan ​​om hun kindvriendelijkheid en waarom ze de moeite waard zijn om te overwegen als je met kinderen woont.

Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is een opkomende buurt in Amsterdam en biedt een unieke mix van rust en natuur, terwijl het toch dichtbij het centrum van de stad ligt. Hier vind je veel groene ruimtes, waaronder het Vliegenbos, het grootste stadsbos van Amsterdam. Daarnaast zijn er verschillende speeltuinen en kindvriendelijke restaurants en cafés te vinden, evenals scholen en kinderdagverblijven. Amsterdam-Noord is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een veerdienst die je gemakkelijk naar het centrum van Amsterdam brengt.

Watergraafsmeer

Watergraafsmeer is een rustige en groene buurt in Amsterdam en staat bekend om zijn familievriendelijke sfeer. Het is een populaire buurt onder gezinnen vanwege de vele parken en groene ruimtes, waaronder het Flevopark en het Oosterpark. Ook in deze buurt zijn er verschillende speeltuinen, kindvriendelijke restaurants, scholen en kinderdagverblijven te vinden. Watergraafsmeer is ook goed verbonden met de rest van de stad met het openbaar vervoer, waardoor het voor werkende ouders ook goed te doen is om in korte tijd heen en weer te reizen.

Oud-Zuid

Oud-Zuid is een van de meest gewilde wijken in Amsterdam en staat bekend om zijn chique en stijlvolle uitstraling. Naast de mooie en ruime woningen, biedt Oud-Zuid ook een aantal leuke en kindvriendelijke voorzieningen. Zo zijn er verschillende speeltuinen, parken en kindvriendelijke restaurants en cafés te vinden. Ook zijn er diverse scholen en kinderdagverblijven in de buurt, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor gezinnen met jonge kinderen. Bovendien is Oud-Zuid gunstig gelegen ten opzichte van het centrum van Amsterdam, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot alle voorzieningen die de stad te bieden heeft.

De Pijp

De Pijp is een trendy buurt in Amsterdam en staat bekend om zijn levendige sfeer en multiculturele karakter. Het is een populaire wijk onder jonge gezinnen vanwege de vele leuke kindvriendelijke plekken die hier te vinden zijn. Zo is er het Sarphatipark, een prachtig park met een grote speeltuin en verschillende sportvelden. De Pijp is ook goed verbonden met de rest van de stad met het openbaar vervoer, waardoor het gemakkelijk is om andere delen van Amsterdam te verkennen. Ook maakt dit het reizen naar werk of school vrij eenvoudig.

Ook interessant