Bekijk overzicht

Creëer de ideale bioscoop ervaring in uw huiskamer met deze tips!

04-10-2022

Vrije tijd is kostbaar, dus je wilt hier ook alles uithalen. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen bezig bent met zaken bezig bent die je leuk vindt, maar ook met zaken die kwalitatief op orde zijn.

En als er iets is wat momenteel populair is in het kader van vrijetijdsbesteding, is dat het kijken van films en series. Echter hoef je het niet te laten bij een standaard TV in combinatie met het overvolle aanbod aan streamingsdiensten. Je kunt namelijk ook kiezen voor een thuisbioscoop, compleet met audio en licht. Maar waar moet je op letten? Daar helpen we je graag mee!

Een visueel spektakel met behulp van de juiste televisie

De perfecte bioscoop ervaring begint natuurlijk bij het juiste beeld. En aangezien het aanbod van televisies enorm is, nemen je we graag mee naar de belangrijkste punten:

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het beeld. Hiervoor raden wij om te kijken naar beeld met 4K kwaliteit. Deze sterkte is al enige tijd populair, maar wordt steeds vaker ook als de norm gezien als het aankomt op kijken van films. Natuurlijk kun je er ook voor te kiezen om extra uit te pakken door te kiezen voor 8K, maar dit wordt momenteel nog nauwelijks ondersteund.

Daarnaast zijn de afmetingen van het scherm belangrijk, want met de juiste omvang maakt de kijkervaring veel beter.

Als laatste is het raadzaam om je te verdiepen in de extra’s die je bij de TV hebt. Is de TV voorzien van apps voor bijvoorbeeld streamen, is het internet vrij toegankelijk of heb je te maken met een smart TV? Misschien wil je gebruik maken van zaken als ambilight, waardoor een ingebouwde variant alleen maar fijner is. Er is veel mogelijk, zolang je er maar tijd aan wilt besteden!

Til jouw kijkervaring naar het volgende niveau met surround sound

Naast beeld wil je natuurlijk ook kunnen genieten van goed geluid. Dit is een cruciaal element van de totale beleving, want geluid kan een film maken of breken. Daarom is het belangrijk dat je genoeg tijd besteed aan het vinden van de juiste geluidsinstallatie voor jouw thuisbioscoop.

Als eerste is het goed om te kijken naar de ruimte waar je mee werkt, inclusief de aanwezigheid van meubels of wand decoraties. Aan de hand hiervan kun je namelijk bepalen welke systemen namelijk het beste gaan werken.

Een heel toegankelijke optie als het aankomt op goede audio is een soundbar met subwoofer. Deze zijn vaak wat compacter van formaat en kun je in vrijwel elke prijsklasse vinden. Hierdoor beschik je al snel over een goede geluidskwaliteit, zonder dat je meteen in de bodem van de portemonnee hoeft te graaien.

En mocht je een grote budget hebben, dan zou je ook kunnen kiezen voor een complete surround sound installatie. Deze bestaat normaliter uit een grotere hoeveelheid speakers die je verspreid door de kamer kunt plaatsen om een breed web aan geluid te creëeren.

Ga een stap verder met slimme verlichting

Als kers op de taart raden wij je aan om te kijken naar de mogelijkheden omtrent verlichting. De juiste lampen kunnen jouw totale ervaring namelijk helemaal compleet maken. Voor de perfecte sfeerbeleving raden wij slimme verlichting aan. Deze spots zijn namelijk ontzettend breed inzetbaar. Denk hierbij aan zaken als warme en koude verlichting, automatisering of zelfs een van de 16 miljoen verschillende kleuren die je kunt kiezen. Zo sluiten jouw lampen nog beter aan op wat er op TV gebeurt.

Een bekend voorbeeld van slimme verlichting is dat van Philips Hue. Deze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, welke je tot in detail kunt regelen. Hier zit ook een zekere vorm van automatisering in, waardoor je jouw slimme lampen kunt laten reageren op jouw film.

Echter kun je jouw Philips hue lampen ook direct aansluiten op de televisie, mits de televisie compatible is met het systeem van Philips Hue. Deze televisies zijn allemaal voorzien van het zogeheten Ambilight systeem. Dit is een geïntegreerde LED strip die automatisch reageert op wat er op het beeld gebeurd. Bepaalde TV’s binnen deze lijn hebben namelijk ook de mogelijkheid om Hue lampen te besturen, waardoor de film ervaring compleet maakt!

Ook interessant